Bídný vstup do druhé půle

02.02.2020 17:26

S nečekaným bodovým ziskem z první půlky sezóny nás čekal vstup do druhé části. Jako první jsme vyrazili do Staré Paky. Vstup do zápasu byl jako obvykle. Milan s Petrem se ovšem tentokrát museli překonat, když na ně vyšla čtyřhra Vajgl – Dlabola. Favority jsme však zaskočili a urvali tak velmi hezký skalp ze čtyřhry. Naše druhé duo bohužel opět nezklamalo, když Honza s Tomášem nedokázali potrápit ani packou “B” čtyřhru Krtičku s Herberem. Stav tedy 1:1. Honza pak celkem přesvědčivě urval bod s Herbrem a Milan si i díky Vajglově slabšímu dni připsal téměř životní bod. Stav 3:1. Tomáš ale nestačil na Krtičku a Sebi něměl co s dnes famózně hrajícím Dlabolou a bylo zase srovnáno. Honza v další rundě neměl co s Vajglem, Milan ubojoval zápas s Lubošem, Tomáš si neškrtl s Dlabolou a Sebi v pětisetové bitvě udolal Herbera. Stav zase nastejno, 5:5. V dalším kole se odehrál asi klíčový zápas, když se Honza tuze dlouho probouzel a nakonec v pátém setu nestačil na Luboše 10 v pátém. Milanovu fazónu zastavil dnes skutečně bravurně hrající Dlabola, Tomáš si poradil s Herberem a Sebi urval set s Vajglem, ale na víc to nebylo. To už jsme tekli 8:6. Ani Honza, který pravidelně Dlabolu trápí, tentokrát nenašel zbraň na dnešní domácí mašinu. Tak už jen Milan stihl ubojovat koncoky s Herberem, zatímco na druhém stole Vajgl smazal Tomáše. Prohra 10:7, trochu to mrzí, když už domácí nezničetelné duo Vajgl – Dlabola prohraje čtyřhu a pak neudělá dohromady 8 bodů, tak už by se z Paky body vozit měly.

 

Body:

Milan 3,5/1, Sebi 1,5/2, Honza 1/3,5 a Tomáš 1/3,5

 

Odpoledne nás čekalo místní derby ve Valdicích. I přes vyrovnaný výsledek jsme dopoledne dohráli nečekaně brzy a jelikož je přejezd krátký, zkoušeli jsme domácí, jeslti nechtějí začít dřív. Domácím se ale z hospody nechtělo, a aby nás aspoň trochu potěšili, přišli později a pro jistotu druhou stranou. Vážně milé přivítání. Hned ve dvě se samozřejmě dožadovali začátku utkání, čímž výrazně zpříjemnili atmosféru. Čtyřhry opět bez překvapení, Milan s Petrem bod, Honza s Tomášem tentokrát nepředvedli ani to základní, címž je snaha. Hned v první rundě bylo první menší drama, když Milan obracel zápas s výborně hrajícím Martinem Jiráskem. Martin ovšem svůj výkon výrazně shodil mentálním výlevem, když při Milanově podání za stavu 10:8 místo soustředění na příjem těsně před nadhozem zařval. V Jičíně předváděl podobné výlevy už v prnvím setu, kdy pro změnu mlátil do stolu. Milan ho poslal do patřičných míst, a naštěstí zápas dopodával. Je fakt škoda že dobře hrající hráč se sníží k takovýmhle nesportovním praktikám, snad z toho jednou vyroste. Pro dnešek mu aspoň bylo “odměnou” zasloužené vejce, ale to už předbíhám. Ve druhém zápase si dával velký pozor Honza, aby se nenechal podruhé v sezóně ubrečet od Kašpiho. Milan Jirásek tentokrát bez problémů přejel Tomáše a Sebi po hodně slušném výkonu nakonec v pátém setu podlehl domácí jedničce Houtovi. Stav tedy 3:3 a bylo jasné, že to bude zase boj. Milan si v dalším kole “zacpal uši” a přejel Kašpiho, který měl snad po každém míčku nějakou průpovídku. Honza pak podlehl dnes výborně hrajícímu Milanovi Jiráskovi a Tomáš těsně nestačil na Houta. Sebi ale vybojoval náročnou koncovku s Martinem Jiráskem a tak bylo zase srovnáno, 5:5. Milan Jirásek však v dlaším kole nedal čuchnout ani Milanovi a Honza podobně suše prohrál s Pavlem. Tomáš sice smáznul už značně zlomeného Martina Jiráska, ale Sebi padl v pro nás hodně důležitém souboji s Kašpim, a tak byl stav před posledním kolem 8:6 pro domácí. V tom Milan neměl co na Houta, Honza ještě udolal odevzdaného Martina a už se čekalo na rozhodující dvě dvouhry. Tomáš chvíli statečně bojoval s Kašpim, ale v závěru došel morál a bylo po zápase. Škoda, Sebi byl první kdo dokázal potrápit Milana a vypadalo že by brzy vedl 2:0. Stav utkání tedy opět 10:7.

 

Dnes tedy dvakrát těsně a mrzí to o to víc, že pokaždé se to dalo. Navíc zápas ve Valdicích v nás nezanechal ani dobrý pocit ze hry, atmosféra bídná a tak jsme to museli pořádně probrat večer na “schůzi”.

 

Body:

Milan 2,5/2, Honza 2/2,5, Sebi 1,5/2, Tomáš 1/3,5

 

Další sobotu nás čekal zápas v naší dvojičce, tedy s Novou Pakou. Milan měl od začátku jasný plán, že zkusí porazit domácí jedničku Šmirdru, což kdyby se podařilo, mohli by to mít domácí o něco těžší. To se mu však povedlo jen částečně – ve čtyřhře. Milan se Sebim opět nezklamali a ve velmi hezké čtyřhře urvali bod s duem Šmidrkal – Knap. Honza s Tomášem však potvrdili roli jistého bodu pro soupeře, když už po několikáté prohráli 9 v pátém a vylepšili tak svou bilanci na krásných 1:13. Ráz zápasu určilo už první kolo, kdy se Honza začal s dnes výborně hrajícím Knapem probouzet až za stavu 0:2, a když nedokázal dotáhnout 4. set ani z vedení 6:0, padl 3:1. Tomáš taky nevyužil slibnou šanci ve třetím setu Fejfarem a stejně jako honza prohrál 3:1. Sebi pak neměl co na Kazdu a když ani Milan nedokonal svůj plán na poražení domácího superobranáře, bylo z toho hondě špatných 5:1 pro Paku. Honza pak pokračoval v trápení s Fejfarem a rupnul 8 v pátém. Tomáš ale zabojoval s Kazdou a urval bod, Sebi zkoušel trápit Šmidru, ale taky nevydržel až do konce a tak další bod přidal až Milan, který hodně záhadně otáčel třetí set s Knapem a když ve čtvrtém setu dal hned na začátku prase na 1:0, už nebylo o čem. Stav 7:3 a ještě se snad dalo bojovat. O to se hned pokusil Honza, když exkluzivně uprasil Kazdu 11 v pátém. Tomáš si ale vylámal zuby v koncovkách na Šmidrovi a když se Sebi nedokázal probudit ani s Knapem, bylo to už hodně špatné a domácí měli 9. Už jen Milan stihl urvat bod s Fejfarem a než se Tomáš dostal k rozehře, Honza dokonal dnešní zmar se Šmidrou a bylo hotovo. Prohra 10:5, čekali jsme teda větší boj.

 

Body:

Milan 2,5/1, Tomáš 1/2,5, Honza 1/3,5 a Sebi 0,5/3

 

Ve všech třech zápasech rozhodlo to samé, a sice že jsme na rozdíl od porvní půle nedokázali podat vyrovnaný výkon. Zatím není proč panikařit, tak snad se zase chytnem v dalších kolech.

Míla