Po velmi dlouhé pauze zpět za stůl

30.09.2020 21:51

Po koronavirové přestávce jsme se jistě všichni těšili na to, až si zase zahrajem nějaké ty zápasy. Na první zápas jsme se těšili o to víc, když nám byl přidělen tým z Nové Paky, se kterými si vždy rádi zahrajeme a prohodíme pár slov. Domácí nastoupili opět v sestavě jak už ji známe. Jako jednička dnes nastoupil Milan Kříž s jeho ostříleným stylem zničit a uprasit soupeře. Jako dvojka pak Jan Červenka, který s novým sendvičem ukázal, že je ještě nebezpečnější než kdy dřív. Na postu trojky pak Tomáš Vraštil nastoupil s nesmírným hladem po výhře a jako čtyřka Peťa Sebera s týmovým duchem a samozřejmě travičkou. Hosté pak také přijeli v klasické sestavě v čele s Honzou Šmidrkalem jako jedničky týmu, dále pak Vojta Kazda se svoji typickou důmyslností a chytrostí, Kuba Fejfar a jeho blokovací strategie nesměla chybět a jako poslední levoruký nebezpečný jezdec Lukáš Knap.
Po přivítání a seznámení s bezpečnostními podmínkami se šlo konečně na to. Čtyřhry samozřejmě 1:1, i když Honza s Tomem sympaticky bojovali proti dvojici Šmidrkal-Knap, ale v závěru měli hosté lepší ruku-1:3. Milan s Petrem však zabojovali a otočili zápas z 1:2 na 3:2 proti Fejfarovi s Kazdou. První kolo singlů se nám moc nepovedlo když Honza proti packému Honzovi nevyužil 3 mečboly v pátém a prohrál 2:3. Vojta Kazda pak našel tempo proti našemu Milánkovi a Vojta vyhrál 3:1. Péťa ve svém prvním singlu bojoval jak lev, ale Kubovi Fejfarovi podlehl 5 v pátém. Situaci víceméně zachraňuje Tomáš když nedal čuchnout Knapovi a vyhrál suše 3:0.(Stav 2:4). Druhé kolo bylo už o hodně lepší, když se Milan prospinoval k vítězství nad Šmidrkalem 3:0! Dále pak Sebi opět prohrává smolně s Vojtou Kazdou 2:3. Tomáš byl tentokráte jistější v kontrech s Kubou Fejfarem-3:1 a prolomil tak Kubovu sérii vítězství. A Honza v pátém setu uválčil další bod s Knapem.(Stav 5:5). Třetí kolo rozjel Sebi a nedal šanci Šmidrkalovi, kde ho rozstřílel svým atypickým beckhandem-3:0. Tomáš vhodně zvoleným timem, kde prohrával 1:2 a 2:6 pak zvrátil průběh zápasu a s pomocí podpory svých kamarádů z oddílu a ostatních fanoušků porazil Vojtu Kazdu 8 v pátém. Honza pak zničil Kubu Fejfara 3:0 a Milan překvapivě prohrál s Lukášem Knapem, který se v zápase s Milanem chytl a zahrál krásné balóny.(Stav 8:6). V posledním kole Tomáš nezvládl pátý set s Honzou Šmidrkalem, který už se ke konci zápasu rozchytal tak, jak ho známe. Honza defakto vymazal Vojtu Kazdu a nedal mu šanci-3:0. A Miláno si pohlídal Kubu Fejfara a bylo hotovo...10:7 pro nás.

Honza-3/4
Miláno-2,5/4
Petr-1,5/3
Tomáš-3/4

Po obědě nás čekal zdánlivě lehčí tým..jenže opak byl pravdou. Hosti přijeli v sestavě plné mlaďáků. Jmenovitě Luboš Šorm,Matěj Klimenta,Vítek Sixta a jako posila zkušený matador Dan Sixta. Čtyřhry byly opět 1:1 jenže tentokrát se v Jičíně prosadila dvojice Červenka-Vraštil, která zdevastovala tandem Klimenta-Sixta V. Ale Kříž se Seberou po srdnatém boji podlehli Šormovi s Danem Sixtou. První kolo zase nedopadlo podle našich představ když Honza nijak výrazně neškodil Lubovi Šormovi a prohrál 1:3. Tomáš v duelu plném spinu,kontrů a všeho  možného poctivě vyhrál zápas s mladým Vítkem Sixtou 9 v pátem. Péťa naopak nešťastně 9 v pátem prohrál s Klimentou A Milan na závěr prvního kola nestačil v pátém setu na Dana Sixtu.(Stav 2:4). V dalším kole Tomáše přetlačil Luba Šorm výborným servisem a nasledným prudkým beckhandem. Vítek Sixta nenašel recept na travičku Petra Sebery. Milan si pohlídal Klimentu-3:0 a Honza taktéž 3:0 s Danem Sixtou.(Stav 5:5). Do třetího kola skočil jako první Sebi, jenže neomylný Šorm mu nedal sebemenší šanci-3:0. Milan po menší smůle ve třetím setu zkušeně zvládl set čtvrtý a poráží Vítka Sixtu 3:1. Tom pak neměl problém s Danem Sixtou-3:0 a stejně tak Honza s Klimentou-3:0. Dále pak v posledním kole Milan dostal od Luboše Šorma rychtu 0:3, Honza z 0:2 otočil krásně zápas s mlaďákem Sixtou a Tomáš svůj jezdecký den završil porážkou Matěje Klimenty a ukončuje zápas poměrem 10:7.

Honza-3,5/4
Tomáš-3,5/4
Petr-1/3
Miláno-2/4

Začátek sezóny se nám vydařil a všichni se modlíme, aby nám náš milovaný sport vláda nezrušila kvůli koronaviru...

-tom-