První zápas sezóny (tuhle už snad dohrajeme...)

29.09.2021 08:24

V sobotu nás čekal první zápas další sezóny. Tentokrát všichni věříme, že ji konečně dohrajeme. Vzhledem k tomu, že se Valdice vinou zranění tahouna Pavla Kohouta a neoblomnosti nového krajského vedení rozhodly pro opuštění soutěže, stal se nám z dvojzápasu jednozápas. To se nám celkem hodilo, protože na nás už na Veselce čekal čuník napíchnutý na grilu.

 

Čekal nás tedy zápas s Jiskrou Jaroměř, která ovšem od posledního duelu posílila o Čenovského, což je přeci jen oproti Vojtíškovi trošku jiný kalibr. Čtyřhry začaly v duchu posledních sezón, Honza s Tomášem bez šance a Milan s Petrem celkem s přehledem. Stav tedy 1:1. První kolo také ještě nic nerozhodlo. Sebi si poradil s Edou Hardubejem, Tomáš si moc nečuchnul s Čenovským, Honza uválčil pátý set s divočákem Diveckým a Milan pocítil nepříjemnost jistoty Hrycíka. Stav 3:3. V dalším kole Tomáš přejel Edu a Honza překvapivě hladce smáznul Čenovského. Milan ovšem nezvládl koncovku pátého setu s Diveckých, kdy vedl už 10:8 a měl podání! Ovšem Filip se rozhodl, že už nemá co ztratit a vyslal z příjmu dva banány a bylo po zápase. Kapitán zahodil pálku na stůl, což se mu později ukázalo osudným. Petr pak nenašel recept na Hrycíka a bylo to zase 5:5. V dalším kole rozjetý Honza překvapivě nestačil na Edu. Milana pak v zápase s Čenovským dohnalo hození pálkou, kdy se prkno s balzou v půlce prvního setu rozpadlo. Nezbývalo než si něco půjčit. Tomáš sice se strachem v očích, ale nakonec půjčil a tak se mohlo hrát dál. Milan většinou s vypůjčenou pálkou nehrává špatně a s Čenovským to potvrdil, ale v pátém setu mlaďák utekl a bylo po zápase. Petr pak ale uválčil koncovku s Diveckým 9 v pátém a Tomáš celkem suše přejel Hrycíka a už to bylo zase nadějnější. Stav 7:7. Milan v mezičase Petrovým vozem doskákal domů pro pálku (chvíli tomu autu trvalo než jsme se skamarádili) a svůj poslední zápas s Edou konečně přetavil v bod. V tu chvíli jsme vedli 8:7 a nevypadalo to až tak zle. Ovšem konec nabral rychlý spád, hosté vyhráli všechny tři poslední zápasy 3:0 a bylo po nadějích. Petr vůbec nenašel recept na Čenovského, Tomáš překvapivě hladce dostal od Diveckého a Honza už se nedokázal vyhecovat s Hrycíkem, který ovšem hrál velmi profesorsky. Takže nakonec prohra 8:10, hůř už to nešlo.

 

První zápas ukázal, že bychom nemuseli být úplně marní, zvlášť jestli kapitán začne dělat body. Sice 2x prohra v pátém, ale bod s Jaroměří je málo. Škoda, že ostatní borci nedokázali kapitánovo zaváhání napravit, zvlášť Honza byl třem bodům blízko. Pokud nám ale vydrží vyrovnanost všech hráčů a občas se někdo trošku utrhne, tak bodíky určitě začnou přiskakovat. Možná už ve středu při předehrávce s borci ze Staré Paky.

 

Sebi 2,5/4,5

Honza 2/4,5

Tomáš 2/4,5

Míla 1,5/4,5

Honza     3,5/4,5
Milan      2,5/4,5
Petr         1,5/4,5
Tomáš     0,5/4,5

Více zde: https://pinecjicin.webnode.cz/news/nepovedeny-zajezd/
Honza     3,5/4,5
Milan      2,5/4,5
Petr         1,5/4,5
Tomáš     0,5/4,5

Více zde: https://pinecjicin.webnode.cz/news/nepovedeny-zajezd/