Report z divize (Jičín A)

19.02.2020 07:56

Do dnešního zápasu jsme nastupovali s tím, že bychom opět rádi uloupili nějaké ty body. Broumov jsme na podzim nečekaně dokázali porazit a i ze Rtyně jsme přijeli s plným bodovým ziskem.

 

Hosté z Broumova dorazili velmi brzy a byli v herně dříve než někteří z domácích hráčů. Po „tradičním vítání“ se šlo na věc. Už čtyřhry přinesly poměrně překvapení, když Honza s Tomášem !konečně! vyhráli pátý set čtyřhry. Milan s Petrem podali standardně dobrý výkon, takže sympatické vedení 2:0 bylo na světě. Hosté však hned začali ukazovat svoji dobrou formu. Karel Gombarčík nedal jako obvykle šanci Milanovi a David Kollert přehrál Honzu. Naštěstí Petr v dramatickém souboji porazil Vláďu Vodala a Tomáš předvedl zodpovědný výkon proti Šudovi. 4:2 po první rundě nebylo až tak zlé. V následujících dvou rundách se opakoval ten samý scénář – nekompromisně hrající Gombarčík a neméně lépe hrající Kollert vždy dotáhli stav na remízu a jejich spoluhráči vždy povolili domácím utéct na dvoubodový náskok. Vše bylo trochu jinak až v poslední čtveřici. Tomáš i přes skvělý a bojovný výkon prohrál 10 v pátém proti Gombarčíkovi a i Milan po kvalitním výkonu na Kollerta také nestačil. Takže 8:8. V boji o všechno si to tedy rozdali Honza proti Vodalovi a Petr proti Šudovi. To, že Petr zvládá poslední zápasy s přehledem nám bylo jasné, ovšem Honza proti Vodalovi v poslední době nemá dobrou bilanci. A i přestože předvedl Honza nejlepší výkon jinak matného dopoledne, na Broumovské střelce to bohužel nestačilo. V dramatické koncovce udělal pár chyb a prohrál 9 v pátém. Tudíž zasloužená remíza.

 

Body: Milan, Petr a Tomáš 2.5, Honza 1.5

 

Po zápase klasika – oběd na Veselce, tentokrát i společně s broumovskými.

 

Ranní mise částečně splněna, dva body dobré. I když mohly být i tři. Teď ještě oloupit Rtyni, která je v tabulce pod námi a pro jistotu udržení není radno nechávat body týmům dýchajícím na naše záda. Rtyně v tradiční sestavě a v tradičním rozpoložení, vítačka a jdeme na věc. Peklo zamrzlo, když jsme vyhráli znovu obě čtyřhry. Tento úkaz nastal poprvé od vytvoření dvojice Červenka – Vraštil. A z naší strany nastala smršť i během dvouher – prvních pět dvouher ve prospěch domácích, ztráta pouze dvou setů. Takže 7:0. Pak se Jičínská mašina trochu přibrzdila, když po dvou bodech poztráceli Honza s Petrem a jeden zápas prohrál i Tomáš, když mu nedal šanci Olda Koblížek. Plichtu zajistil Milan proti Ducháčovi a desátý bod zajistil Honza proti Oldovi. V hodně dramatickém a snad i divácky atraktivním utkání, když Honza vedl 2:1 na sety a 10:6, Rtyňský matador ale set dokázal otočit na svoji stranu. A když už Olda vedl 7:2 v pátém, vypadalo to, že je po zápase. Pak mu ale došly síly a Honza i za pomocí prasátka dotáhl na 9:9, koncovku si už pohlídal a zápas vyhrál 11:9.

 

Body: Milan 3.5, Tomáš a Honza 2.5, Petr 1.5

 

Celkových pět bodů do tabulky se počítá, v konečném zúčtování se určitě budou hodit. Příští kolo jedeme zkusit urvat body na DTJ a do Kostelce.