Sportu zdar, viru zmar! (Jičín E)

29.05.2020 23:14

Myslím, že si nebudu vymýšlet, když řeknu, že jsme všichni považovali letošní sezónu za ukončenou. K našemu překvapení ale nakonec svaz rozhodl jinak. Ještě dobojováno není. Na středu nám připadla odveta s Železnicemi, tentokrát v domácím prostředí.

Už od oznámení visela ve vzduchu otázka, v jaké sestavě budeme hrát. Nejdříve to vypadalo, že nás bude šest, pro nás standartní počet, ale chvíli kapitán dokonce děsil, že bychom do herny dorazili v osmi. To by bylo krásné vyvrcholení sezóny. Nakonec jsme dorazili v oslabeném počtu „pouhých“ pěti hráčů. Pořád nás bylo víc než soupeřů, takže nás to nijak netížilo.

Jičínský dres si dnes oblékli Doktor, Petr, Martin a Lukáš s Ondrou (B.). Po dvou měsících nicnedělání to bylo soustava velmi odpočatá. Hlavně Ondra s Lukášem. Ondra od začátku konce světa trénoval jen jednou u sebe v garáži. Což je přesně o jeden trénink víc, než podstoupil Lukáš.

Soupeři dorazili, podali jsme si ruce (je to legální?) a po rozehře jsme se vrhli na čtyřhry. Ondra hrál s Petrem a Lukáš s Doktorem. Taková kombinace tu myslím ještě nebyla, ale stejně se ještě nestalo, abychom čtyřhry po každém zápase nepromíchali. Hráli jsme tedy v kombinaci trénující-netrénující. Nebylo to tak špatné rozhodnutí. Oba zápasy byly velký boj, 3:2 pro Ondru s Petrem a 2:3 pro Lukáše s Doktorem. Zápas jsme začali se stavem 1:1. V tento moment doktora vystřídal Martin a po zbytek zápasu plnil kapitán funkci zapisujicího a psychické podpory.

Ve vyrovnaném souboji jsme pokračovali ještě nějakou dobu. Po prvním kole 3:3 (body pro Petra s Lukášem) a po druhém 5:5 (Ondra a Lukáš). Až ve třetím kole jsme to zlomili a soupeřům utekli. Bodoval Petr, Lukáš a Ondra, stav 8:6.

Do čtvrtého jsme šli nejistě. Sice jsme si za tu dobu už stihli rovzpomenout, jak se drží pálka, ale síly docházeli rychleji než normálně. Hned první zápas Ondra vyhrál v pátém setu a nám stačil bod k vítězství. Ten ale Petr ani Martin nevybojovali. Všechno záleželo na Lukášovi. Naštěstí se stihnul posilnit pivem (před zápasem doplnil zásoby) a možná i díky tomu rozdrtil soupeře 3:0.

Nakonec jsme tedy utrpěli vítězství 10:8. Lukáš vyhrál čtyřikrát, Ondra ze sebe dostal tři a půl bodu a Petr o bod méně.

Naši upadající fyzičce dal zápas opravdu zabrat, nejvyšší čas zase pořádně trénovat a třeba se do příští sezóny srovnáme.

PF2