Začátek druhé části sezóny se našemu Éčku moc nevydařil

13.01.2020 11:13

Po vánoční pauze nás čekala odveta s Němyčevsí C. Morálka v našem týmu byla vysoká a sestava silná. K překvapení většiny domácího týmu, kapitána včetně, jsme nastoupili ne ve čtyřech, ani v pěti, ale dokonce v šesti hráčích. Dostavil se doktor, Fanda, Ondra, Lukáš, Petr a Vojta. Už nám chyběl jen Pepa, ale ten, jak víme, odešel za lepším, do vyšší soutěže.

Dlouho jsme ale neřešili, jak jsme se mohli ucitnout v tak hutném počtu (po zápase jsme dospěli k tomu, že za to mohly zmatky při dohodě s kapitánem), objevil se totiž další problém. Patnáct minut po domluveném srazu přišel doktor do herny, prohlásil: „Hoši já si zapoměl boty na topení.“ a zmizel. Nakonec jsme byli rádi, že nás bylo šest. Bohužel kapitán utekl i s klíčky, takže se zase hrálo s Petrovými míčky, on už si ale zvyknul. Vyjímku tvořili Fanda s Ondrou, ty se rozehrávali s vlastním celuloidem.

Trpělivost soupeřů pomalu docházela, dožadovali se, abychom napsali sestavu, ale my jim nemohli vyhovět, hromádka se zápisy byla stále zamčená. Petr se tedy rozhodl prohrabat doktorovu tašku, jestli náhodou klíčky nejsou v ní. Bylo tam hodně věcí, ale klíčky ne.

Čas utkání byl původně stanovem na půl desátou. Doktor se vrátil jenom pár minut potom, takže si myslím, že jsme vyvázli ještě dobře. Následovala chvíle napětí. Boty sice měl, ale nebyli jsme si jistí, jestli na tom topení nenechal i klíče. Nenechal, sláva. Zápas by zahájen s patnáctiminutovým zpožděním. Začali bychom dřív, ale nemohli jsme se dohodnout na sestavě. Nakonec bylo rozhodnuto, že Fanda bude plnit funkci psychické podpory a Lukáš bude střídat.

Čtyřhry nedopadly vůbec špatně. Sice se Ondrovi s Petrem dnes dařilo hůře než obvykle a vítězství se jim urvat nepovedlo, Vojta s kapitánem překvapili a vyhráli napínavý pětiseťák.

Potom se to všechno podělalo. V prvním kole nám boda zajistil jen Vojta, hezký zápas. Ondra proti Trčovi taky podal dobrý výkon, ale nedařily se mu koncovky. Nervově vyhrocené zápasy měli doktor s Petrem, oba prohráli v pátem setu. Smůla.

Druhé kolo nebylo o nic lepší, dařilo se jen Ondrovi, který nekompromisně pomstil Petra, 3:0. Petr pro změnu prohrál zase v pátém setu, tentokrát s Homolou. Kdyby tyhle dva zápasy udělal o trochu méně chyb, možná by celý mistrák dopadl jinak. No jo, kdyby žába měla křídla, nekopala by se při skákání do zadku.

Další kolo znamenalo další bod pro Ondru a další prohraný pětiseťák, tentokrát pro Lukáše, který střídal doktora. Za zlé mu to ale nemáme, Trč je těžký soupeř.

Po třetím kole už bylo rozhodnuto, takže nás trochu mrzelo, že se nám začalo dařit až v záběru. Teda, všem kromě Petra, který dneska bojoval, ale nic nevybojoval. Ondra udělal svůj třetí bod a Vojta se svým vítěstvím skončil v těsném závěsu s dvěma a půl. Celý den završil Lukáš, který nám konečně taky nějaký pětiseťák vyhrál.

Utkání skončilo 11:7 pro hosty. To znamená, že naše vlna vítězství a remíz skončila s novým rokem. My se ale nebudeme dlouho litovat, olížeme si rány a přístí týden rozsekáme Miletín.